Veckans ”ToDo”!

När jag arbetade brukade jag alltid skriva en dagens ToDo lista. Allt eftersom jag jobbade undan de uppgifter som stod på listan, strök jag ett streck över dem. De jag inte hann göra förde jag över till nästa dags ToDo lista.
I bland hade jag inte strukit en enda uppgift när dagen var över men då skrev jag upp det jag istället hade gjort och strök över det. Då kändes det bättre och jag såg svart på vitt att jag hade åstadkommit en hel del även den dagen.

Nu när jag har blivit pensionär så har jag fortsatt med min ToDo lista. Jag har dock gjort om den lite. Nu har jag tre listor: Denna vecka, Denna månad och en kolumn som heter I framtiden. Jag har numera på mig en hel vecka att göra det som står i listan. Det jag inte hinner flyttar jag fram till nästa vecka, månad eller nångång i framtiden. Dessutom har jag inkluderat min mans ToDos i listan. 😉
Hittills har jag inte hunnit beta av veckans ToDos på en vecka så det borde ju innebära att jag har fullt upp. Den stora skillnaden är att jag stressar inte. Jag tar det lugnt och det händer att det går dagar då jag inte åstadkommer mer än det basala i vardagen.

I min kalender har möten av diverse olika slag bytts ut mot läkartider, provtagning, besök av XX och besök hos XX. Tack och lov är läkarbesöken inte lika frekventa som mötena. Åtminstone inte än så länge.

Den senaste tiden har jag lagt in gurka och kokat bostongurka så att svetten lackat. Kylskåpet är fullt och varje dag skördar jag mer och mer gurkor. Nu börjar tomaterna mogna och då blir det väl till att koka ketchup.
Stod i dag och tittade på vinbären i trädgården. Ska nog koka lite vinbärsgelé nån dag här framöver.
Om kriget kommer får vi leva på bostongurka med ketchup och vinbärsgelé till efterrätt. 🙂
Vin har vi också gott om… Det är dock inte hemgjort.

Livet som pensionär känns bara bra.
Nu kommer hösten och mörkret. Det ska bli intressant…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.